м. Мелітополь, п-т Б. Хмельницького, 18. Кабінет 2.205 Тел.: +380 (619) 423201 e-mail: feb@tsatu.edu.ua

Новини та анонси подій факультету

Планування і контроль на підприємстві

Напрям 073 «Менеджмент»
ОКР Бакалавр
Курс 4
Провідний викладач Нестеренко Світлана Анатоліївна

Планування і контроль на підприємстві – це навчальна дисципліна, яка вивчає процес планування на підприємствах  і контроль за їх діяльністю.

Мета курсу –полягає у формуванні у студентів системи теоретичних і практичних знань з методології розроблення перспективних і поточних планів у діяльності підприємства та контролю їх виконання.

Засвоївши дисципліну «Планування і контроль на підприємстві» майбутні бакалаври повинні володіти сукупністю професійних компетенцій з питань:

  • основних концепцій та методів планування;
  • складу, структури і послідовності розробки системи планів підприємства;
  • основ складання маркетингової стратегії і планування збуту продукції підприємства;
  • послідовності розробки плану виробництва продукції;
  • основ оперативно-календарного планування і диспетчерського регулювання;
  • організації матеріально-технічного забезпечення виробництва;
  • планування виробничої потужності підприємства;
  • порядку планування фонду оплати праці та кадрового забезпечення підприємства;
  • організації виробничої інфраструктури підприємства;
  • основ планування витрат виробництва і методи складання калькуляції собівартості продукції;
  • призначення, складу і порядку розробки фінансового плану підприємства;
  • порядку планування оновлення продукції та механізм його контролю;
  • необхідності та порядку планування організаційно-технічного розвитку;
  • складу та технологіі розробки бізнес-плану підприємства

Навички курсу необхідні в роботі фахівців у галузі знань «Економіка та підприємництво» різних напрямів підготовки для створення необхідних умов для успішної реалізації процесів планування і контролю за діяльністю підприємств.

1 Тема 1. Загальна концепція планування підприємства
2 Тема 2. Поточне та оперативне планування.
3 Тема 3. Розробка маркетингової програми
4 Тема 4. Обґрунтування виробничої програми з тваринництва
5 Тема 5. Обґрунтування виробничої програми з рослинництва
6 Тема 6. Планування промислових виробництв
7 Тема 7. Планування використання основних засобів виробництва
8 Тема 8. Планування обслуговуючих виробництв.
9 Тема 9. План з праці та соціального розвитку колективу
10 Тема 10. Планування витрат і собівартості продукції
11 Тема 11. Фінансовий план підприємства
12 Тема 12. Організація і контроль виконання планів
13 Тема 13. Стратегічне і перспективне планування. Бізнес-планування
14 Тема 14. Планування в особистих господарствах

 
Робоча програма
 
Методичні вказівки

 
Навчальні посібники

Залишити повідомлення для декана




×