м. Мелітополь, п-т Б. Хмельницького, 18. Кабінет 2.205 Тел.: +380 (619) 423201 e-mail: feb@tsatu.edu.ua

Новини та анонси подій факультету

Інноваційний менеджмент

Напрям 181 «Харчові технології»/073 «Менеджмент»
ОКР Бакалавр
Курс 1 / 4
Провідний викладач Нестеренко Світлана Анатоліївна

Мета викладання дисципліни: оволодіння вмінням реалізувати спеціальний економічний інструментарій інноваційного менеджменту в управлінні інноваційною діяльністю організацій на основі вивчення теоретичних засад та зарубіжного досвіду інноваційного управління.

Основні завдання вивчення дисципліни:

  • оволодіти базовими поняттями, основними підходами, методами та інструментами інноваційного менеджменту;
  • оволодіти прийомами організації, реалізації та оцінки інноваційних проектів різних функціональних сфер;
  • опанувати важелями управління інформаційним та інноваційним забезпеченням інноваційного процесу;
  • вміти проводити експертизу інноваційного середовища соціально-економічних систем мікро-,мезо-, макро- та мегарівнів, визначати необхідність формування координаційних зв’язків у інноваційній сфері.

У результаті вивчення дисципліни “Інноваційний менеджмент” студенти повинні знати:

  • теоретико-методологічні засади інноваційного менеджменту як механізму ефективного управління інноваціями; систему нормативно- правового забезпечення інноваційної діяльності в Україні та її проблеми;
  • види інновацій та їх основні характеристики;
  • особливості реалізації важелів спеціального економічного інструментарію інноваційного менеджменту;
  • характер інноваційних процесів на різних стадіях життєвого циклу інновації;
  • принципи сучасного управління інноваційними процесами;
  • механізм формування інноваційних стратегій та їх зв’язок із загальною стратегією організації;
  • загальні засади організації та здійснення інноваційного менеджменту в зарубіжних країнах.

 вміти:

  • на основі використання загальнонаукових та спеціальних методів розчленовувати систему інноваційного менеджменту на окремі підсистеми з метою виявлення проблем та пошуку шляхів підвищення ефективності їх функціонування;
  • розробляти набір конкретних інструментів управління інноваціями з урахуванням їх особливостей, ситуативних характеристик внутрішнього й зовнішнього середовища організації;
  • складати інноваційні стратегії розвитку організації з використанням методики стратегічного управління та знаходити оптимальні важелі їх реалізації на основі практичного оперування спеціальним економічним інструментарієм інноваційного менеджменту;
  • будувати логічно-структурні схеми інформаційного та інвестиційного забезпечення інноваційних проектів, шукати їх слабкі ланки та розробляти пропозиції з удосконалення підсистем забезпечення інноваційного проекту;
  • проводити економічно- фінансове обґрунтування вибору певних інноваційних проектів з використанням методики фінансового та проектного аналізів; адаптувати прогресивний зарубіжний досвід інноваційного менеджменту в практику управління інноваціями в Україні.

 
Робоча програма Харчові технології
 
Робоча програма Менеджмент
 
Література
 
Методичні розробки з дисципліни

Залишити повідомлення для декана




×