Напрям | 073 «Менеджмент» |
ОКР | Бакалавр |
Курс | 4 |
Провідний викладач | Нестеренко Світлана Анатоліївна |
Планування і контроль на підприємстві – це навчальна дисципліна, яка вивчає процес планування на підприємствах і контроль за їх діяльністю.
Мета курсу –полягає у формуванні у студентів системи теоретичних і практичних знань з методології розроблення перспективних і поточних планів у діяльності підприємства та контролю їх виконання.
Засвоївши дисципліну «Планування і контроль на підприємстві» майбутні бакалаври повинні володіти сукупністю професійних компетенцій з питань:
- основних концепцій та методів планування;
- складу, структури і послідовності розробки системи планів підприємства;
- основ складання маркетингової стратегії і планування збуту продукції підприємства;
- послідовності розробки плану виробництва продукції;
- основ оперативно-календарного планування і диспетчерського регулювання;
- організації матеріально-технічного забезпечення виробництва;
- планування виробничої потужності підприємства;
- порядку планування фонду оплати праці та кадрового забезпечення підприємства;
- організації виробничої інфраструктури підприємства;
- основ планування витрат виробництва і методи складання калькуляції собівартості продукції;
- призначення, складу і порядку розробки фінансового плану підприємства;
- порядку планування оновлення продукції та механізм його контролю;
- необхідності та порядку планування організаційно-технічного розвитку;
- складу та технологіі розробки бізнес-плану підприємства
Навички курсу необхідні в роботі фахівців у галузі знань «Економіка та підприємництво» різних напрямів підготовки для створення необхідних умов для успішної реалізації процесів планування і контролю за діяльністю підприємств.
1 | Тема 1. Загальна концепція планування підприємства |
2 | Тема 2. Поточне та оперативне планування. |
3 | Тема 3. Розробка маркетингової програми |
4 | Тема 4. Обґрунтування виробничої програми з тваринництва |
5 | Тема 5. Обґрунтування виробничої програми з рослинництва |
6 | Тема 6. Планування промислових виробництв |
7 | Тема 7. Планування використання основних засобів виробництва |
8 | Тема 8. Планування обслуговуючих виробництв. |
9 | Тема 9. План з праці та соціального розвитку колективу |
10 | Тема 10. Планування витрат і собівартості продукції |
11 | Тема 11. Фінансовий план підприємства |
12 | Тема 12. Організація і контроль виконання планів |
13 | Тема 13. Стратегічне і перспективне планування. Бізнес-планування |
14 | Тема 14. Планування в особистих господарствах |