м. Мелітополь, п-т Б. Хмельницького, 18. Кабінет 2.205 Тел.: +380 (619) 423201 e-mail: feb@tsatu.edu.ua

Новини та анонси подій факультету

СТУДЕНТИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ТУРИЗМ» ТДАТУ НА СВЯТІ «ГУКАННЯ ВЕСНИ»

      22 березня 2019 року у приміщенні студентської лабораторії кафедри ХТ та ГРС «Навчальне кафе» ТДАТУ пройшов цікавий захід – свято «Гукання весни».
За ініціативою Громадської організації «Україно-білоруське культурно-освітнє товариство «Сузір’я», кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи ТДАТУ, студентів спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» було організовано та проведено чудове свято, на якому гості та учасники мали можливість ознайомитися з однією з важливих традицій в житті наших предків слов’ян – Днем весняного рівнодення.
Гостями та активними учасниками заходу стали Відділ культури Мелітопольської міської ради, клуб «Інтеркультурне гастрономічне коло», керівники національних товариств Польщі, Чехії, Болгарії, Білорусі.
Захід було розпочато з привітального слова голови Громадської організації «Україно-білоруське культурно-освітнє товариство «Сузір’я» Бернаги Наталі Юріївни, завідувачки кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи, д.т.н., професора Прісс Олесі Петрівни, завідувача кафедри бізнес-консалтингу та міжнародного туризму, к.е.н., доцента Кармана Сергія Вікторовича.
Студенти спеціальності «Туризм» ознайомили всіх присутніх з традиціями проведення свята «День весняного рівнодення»: чому і як в давні часи наші предки святкували та надавали пошану цьому дню. Розповіли про особливості обрядів, прикмети та звичаї слов’янських народів, які характерні для цього дня. Навели приклади святкування цього свята в інших країнах, таких як Білорусь, Болгарія, Польща.
На майстер-класі по випіканню трьох видів «жайворонків» кожен з учасників мав можливість самостійно виготовити на щастя чудову пташку «жайворонка», дізнатися, яке повір’я та прикмети супроводжувались процесом випікання символічних птахів, отримати багато позитивних та яскравих вражень.
У дружній атмосфері гості та студенти свята виготовили та скуштували пташку «Жайворонка» разом з ароматними трав’яними чаями, обговорили цікаві питання та запланували ряд спільних заходів, майстер-класів, які будуть проводитись спільно з членами клубу «Інтеркультурне гастрономічне коло» на базі Таврійського державного агротехнологічного університету з метою популяризації інтеркультурності нашого краю.

Залишити повідомлення для декана




×