м. Мелітополь, п-т Б. Хмельницького, 18. Кабінет 2.205 Тел.: +380 (619) 423201 e-mail: feb@tsatu.edu.ua

Новини та анонси подій факультету

СВЯТКОВИЙ ФЛЕШМОБ НА ЧЕСТЬ ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ТУРИЗМУ

Всесвітній день туризму (World Tourism Day) заснований Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації, ЮНВТО (The World Tourism Organization, UNWTO) у 1979 році в іспанському місті Торремоліно (Torremolinos) і відзначається щорічно 27 вересня. Ця дата була обрана в зв’язку з тим, що в цей день у 1970 році був прийнятий Статут Всесвітньої туристської організації.
Це свято кожного, хто хоч раз відчув себе мандрівником, вибравшись з щоденної буденної суєти на берег річки, в ліс, в поле або в інші місця, якими так багата наша земля! І, звичайно ж, це свято тих, хто безпосередньо зайнятий у сфері туристичного бізнесу: співробітників туристичних компаній, музейних працівників, керівників і персоналу готельних комплексів – усіх, хто професійно забезпечує комфортний і безпечний відпочинок.
За останні півстоліття туризм став одним з найбільш швидкозростаючих і найбільш важливих секторів економіки в світі. А для деяких країн туризм є навіть основною статтею доходу бюджету держави. Сектор туризму становить 10% світового ВВП і в останні роки демонструє стійкість і навіть зростання, незважаючи на такі проблеми, як глобальна економічна криза, стихійні лиха та епідемії. Крім того, поява нових технологій, пов’язаних з туризмом, і зниження цін на транспорт, привели до збільшення числа міжнародних поїздок..
Свято відзначається в більшості країн світу ось вже більше 30 років. Щороку він присвячений певній темі, яку проголошує Всесвітня туристична організація. У 2019 девізом Дня Туризму став “Туризм і робочі місця: краще майбутнє для всіх”.
Традиційно в цей день проходять зльоти туристів, святкові заходи і фестивалі, присвячені туризму і туристичному бізнесу.
Ось і студенти спеціальностей «Туризм» та «Економіка» Таврійського державного університету імені Дмитра Моторного напередодні Дня туризму, підготували запальний флешмоб.
Перед початком заходу неозброєним оком було видно, що студенти нервували, але їх хвилювання розтанули з першим тактом музики.
Ідеєю флешмобу було познайомити оточуючих з традиційними танцювальними рухами різних країн. Розпочали учасники флешмобу з африканських мотивів. Прості рухи та усмішки танцюючих притягували до себе все більше захоплених поглядів. Другий блок танцю складався з сучасних рухів під американську мелодію. Завершили флешмоб студенти під пісню переможниці «Національного відбору Євробачення в Україні» – епатажної співачки MARUV.
Сучасні хіти та багатокомпонентна постановка знайшли жваву підтримку серед глядачів – викладачів та студентів інших спеціальностей.
Несподівано для всіх вийшли хлопці з різнокольоровими димовими шашками, що утворили у повітрі прапор України. В цей час учасники флешмобу сформували імпровізоване серце, як символ єдності.
Після такого фіналу ніхто не стримував оплесків під улюблену пісню студентів – оду нашому університету!
Студенти спеціальностей «Туризм» та «Економіка» дякують усім, хто прийшов на святковий захід!
Сподіваємося, що він стане щорічною традицією для наших студентів!

Васильченко О.О.,

заступник декана ФЕБ з ОВР

Залишити повідомлення для декана




×