м. Мелітополь, п-т Б. Хмельницького, 18. Кабінет 2.205 Тел.: +380 (619) 423201 e-mail: feb@tsatu.edu.ua

Новини та анонси подій факультету

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЯЙЦЯ

12 жовтня відзначається незвичне свято – «Всесвітній Дня яйця» – свято всіх любителів яєць, омлетів, запіканок і яєчні … Нічого дивного в цьому немає. Адже яйця – самий універсальний продукт харчування, вони популярні в кулінарії всіх країн і культур, багато в чому завдяки тому, що їх вживання може бути найрізноманітнішим.
Історія свята така: у 1996 році на конференції у Відні Міжнародна яєчна комісія (International Egg Commission) оголосила, що святкувати всесвітнє «яєчне» свято будуть у другу п’ятницю жовтня. Комісія переконує, що існує не менше дюжини причин для святкування Дня яйця, і багато країн, а особливо, виробники яєчної продукції, з готовністю відгукнулися на ідею відзначати свято яйця. Традиційно у цей день ентузіастами свята проводяться різні заходи – сімейні конкурси на тему яєць (кращий малюнок, кращий рецепт, і т.д.), лекції та семінари на тему користі і правильного вживання даного продукту, акції та флешмоби. А деякі заклади громадського харчування навіть готують до цього дня спеціальне меню, дивуючи відвідувачів різноманітністю страв з яєць.
За останні десятиліття про яйця було сказано багато поганого, але недавні наукові дослідження показали, що абсолютно непотрібно уникати вживання яєць. У них міститься високоцінний легкозасвоюваний білок, безліч необхідних організму живильних речовин, включаючи основні вітаміни і мінерали, а також антиоксиданти, які допомагають від деяких хвороб. І, всупереч загальній думці, яйця не підвищують рівень холестерину. Тому з’їдати одне яйце в день дуже навіть можна.
Цікаво, що за деякими даними, світовим лідером в споживанні яєць визнають Японію. Кожен житель Країни Вранішнього Сонця з’їдає, в середньому, по одному яйцю на день – в Японії є навіть відома дитяча пісенька «Тамаго, тамаго!». А американці висловлюють свою повагу цьому дорогоцінному продукту, проводячи щорічно Дні гігантського омлету.
Напередодні свята культурно-масовий сектор студентської ради ФЕБ вирішив всіх потішити веселими конкурсами та смачними стравами. На великій перерві студенти з інтересом брали участь у дотепних заходах, таких як, наприклад, традиційний розіграш з угадуванням вареного яйця серед сирих й перевірка свого везіння стуканням обраного яйця о лоба. Також, студенти охоче розмальовували «яйце бажань», на якому писали номери своїх груп та виражали у словах любов до факультету. Члени культурно-масового сектору власноруч приготували різноманітні страви з яйця, якими усіх пригощали. Захоплені студенти з радістю куштували та хвалили дівчат, зусиллями яких велика перерва пройшла набагато яскравіше ніж звичайно.
А ще ми впевненні, що ви навряд чи готували страусине яйце, яке у 24 рази більше курячого, але якщо надумаєте його зварити, то вам знадобиться майже 2 години. А ще ви знали, що існує така фобія, як страх яєць, та взагалі предметів овальної форми, – овофобія? До речі, такий специфічний страх був у відомого кінорежисера Альфреда Хічкока. Коли офіціант подавав йому куряче яйце, то Альфред дуже нервував.
Дякуємо членам культурно-масового сектору за організацію заходу й наповнення студентського життя яскравими барвами!

Плясецька Вікторія, голова інформаційного сектору
студентської ради ФЕБ

Залишити повідомлення для декана




×