м. Мелітополь, п-т Б. Хмельницького, 18. Кабінет 2.205 Тел.: +380 (619) 423201 e-mail: feb@tsatu.edu.ua

Новини та анонси подій факультету

Управління персоналом та лідерство

Напрямок: 201 “Агрономія”
ОР Магістр
Курс 2
Провідний викладач Бочарова Наталія Олександрівна

Мета курсу – є опанування студентами системи теоретичних і практичних знань з питань системного підходу до управління персоналом, засвоєння сучасних концепцій управління персоналом та лідерства; вмінню реалізовувати їх на практиці, підкріпленому необхідними навичками щодо користування новітніми методами і технологіями в сфері управління персоналом та лідерства.

Завдання курсу:
– висвітлення теоретичних аспектів сучасних проблем управління персоналом; опанування нами наукових концепцій лідерства;
– формування у студентів практичних навичок і вмінь до управління працею;
– формування стилів лідерства та опанування навичок побудови корпоративної культури підприємств;
– розвиток здібностей до науково-дослідної роботи, самостійності і відповідальності у роботі з кадрового менеджменту;
– формування професійних здібностей у майбутніх фахівців щодо вирішення проблем управління людськими ресурсами.
– формування практичних навичок ефективного лідера;
– розвиток професійних здібностей у майбутніх фахівців щодо вирішення проблем управління людськими ресурсами.
Предмет курсу – персонал та його групи, фази відтворення ресурсів для праці та сукупність показників і процесів, що ототожнюють ефективність управління ними; а також виокремлення стилю лідерства та формування особистісних якостей лідера у роботі з командою.
У результаті вивчення дисципліни студент повинен
знати:
– сутність основних понять і категорій управління персоналом;
– сутності основних функцій управління персоналом;
– сутності методів і технологій управління персоналом;
– налагоджування ефективної комунікації у процесі управління;
– сутність та стилі керівництва та лідерства;
– організації роботи з персоналом;
– визначення та оцінки ефективності управління персоналом.
вміти:
– аналізувати і планувати чисельність й структуру персоналу; виявляти потреби у персоналі тотожно їх кваліфікаційному рівню;
– аналізувати рівень умов праці в організації;
– аналізувати ефективність організації трудових процесів і витрат робочого часу та систем стимулювання;
– організовувати професійний відбір працівників на вакантні робочі місця;
– організовувати виробничу та соціальну адаптацію новоприйнятих працівників тотожно корпоративної культури підприємства;
– формувати власний лідерський стиль та особистісні якості ефективного керівника та лідера.
 
Робоча програма

Залишити повідомлення для декана




×