м. Мелітополь, п-т Б. Хмельницького, 18. Кабінет 2.205 Тел.: +380 (619) 423201 e-mail: feb@tsatu.edu.ua

Новини та анонси подій факультету

Економіка та менеджмент харчових виробництв

Мета курсу «Економіка та менеджмент харчових виробництв» – сформувати  уявлення про економічні засади функціонування підприємств, внутрішнього і зовнішнього середовища його діяльності.

Завдання курсу – на основі характеристики діяльності підприємства засвоїти основні поняття та категорії курсу економіка підприємства; оволодіти навичками дослідження взаємовідносин підприємства з іншими суб’єктами господарської діяльності, державою та ринком; сформувати уміння в проведенні розрахунків показників процесу діяльності підприємства; зорієнтувати студентів до вибору важливих напрямків розвитку підприємств в сучасних умовах.

У результаті вивчення дисципліни студент повинен

знати:

  • сутність господарської діяльності та основні важелі регулювання господарської та підприємницької діяльності на Україні;
  • поняття підприємства, їх класифікацію за ознаками, види й організаційно-правові форми підприємств;
  • склад та характеристику виробничих ресурсів підприємства та показники ефективності їх використання;
  • сутність виробничої програми підприємства, її завдання та характеристику;
  • методи вимірювання та фактори зростання продуктивності праці;
  • характеристику та класифікацію витрат підприємства, групування витрат виробничої собівартості за статтями;
  • сутність і види прибутку та механізм визначення ефективності діяльності підприємства;
  • поняття та умови проведення реструктуризації та санації підприємств; поняття та причини банкрутства.

вміти:

  • характеризувати поняття підприємства та підприємницька діяльність, визначати основні загальні функції організаційно – правових форм підприємств;
  • визначати оптимальну структуру управління підприємства; проводити оцінку та прогнозування попиту;
  • розраховувати структуру виробничих ресурсів підприємства;
  • визначити показники забезпеченості та ефективності використання виробничих ресурсів підприємства;
  • розраховувати структуру нематеріальних ресурсів та проводити їх оцінки, проводити нарахування амортизаційних відрахувань нематеріальних активів;
  • визначати показники ефективності використання інвестицій та технічних нововведень на підприємстві;
  • проводити планування виробничої програми на перспективу;
  • розраховувати структуру витрат виробництва та визначати вплив різноманітних факторів на рівень собівартості продукції;
  • використовувати методику визначення економічної ефективності виробництва продукції.

Робоча програма_21-22_ЕМХВ_41ХТ

Силабус Економіка та менеджмент харчових виробництв 2021-2022

 

Залишити повідомлення для декана




×