Назва | ЦІНОУТВОРЕННЯ В ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ ПІД ЧАС ПАНДЕМІЇ COVID-19 |
Автор (и) | Рибальченко Н. ORCID:https://orcid.org/0000-0003-3358-2249 кандидат наук з державного управління, старший викладач кафедри публічного управління, адміністрування та права Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного e-mail: ninarybka07@gmail.com Намлієва Наталія ORCID: https://orcid.org/ 0000-0003-0122-6100 к.е.н., доцент кафедри фінансів та бухгалтерського обліку Мелітопольський інститут державного та муніципального управління Класичного приватного університету e-mail: nnamlieva5@gmail.com |
Анотація | Сьогодні через складну епідеміологічну ситуацію у світі, питання відновлення індустрії гостинності стоїть особливо гостро. Пандемія COVID-19 завдала нищівного удару по багатьох галузях економіки, але найбільш негативні та тяжкі наслідки цих подій відчула на собі сфера туризму та гостинності. Будь-яке підприємство, в тому числі підприємства сфери гостинності, розвивається за циклічним принципом, який включає в себе як злети, так і кризові падіння. Таким чином, криза є характерним етапом розвитку кожного підприємства. Індустрія гостинності зіштовхнулася з новими проблемами, а саме відсутність гостей, закриття, падіння доходів, безпека співробітників і гостей. Готельному бізнесу доведеться трансформуватися і розвиватися далі: створювати сектори сервісних апартаментів під управлінням міжнародних і локальних операторів, шукати нові форми співпраці, використовувати нові технології ведення бізнесу. |
Ключові слова | індустрія гостинності, туристична сфера, криза, пандемія СOVID-19, антикризове управління, цінова політика, стратегія ціноутворення, динамічні тарифи, інновації в обслуговуванні. |
Завантажити |