Мета вивчення дисципліни «Економіка галузі» полягає у формуванні у студентів сучасного економічного мислення щодо сучасних тенденцій розвитку готельної та ресторанної справи в Україні, глибокого комплексного розуміння проблем управління підприємствами готельно-ресторанного бізнесу та опанування навичок їх практичного розв’язання.
Завдання вивчення дисципліни:
- визначення сутності та соціально-економічного значення розвитку готельного та ресторанного бізнесу в Україні;
- визначення міжнародних та вітчизняних особливостей та тенденцій розвитку готельно-ресторанного бізнесу;
- характеристика специфічних особливостей господарсько-фінансової діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу;
- вивчення системи показників, що характеризують господарську діяльність підприємств готельного та ресторанного бізнесу;
- формування глибоких теоретичних знань з питань економічного механізму, стратегії та тактики діяльності підприємств готельно-ресторанної сфери в сучасних умовах господарювання;
- вивчення основ виробничої діяльності та планування товарообігу на підприємствах ресторанного господарства;
- планування експлуатаційної діяльності підприємств готельного бізнесу;
- вивчення понятійного апарату та інструментарію управління ресурсним потенціалом підприємств ресторанної та готельної індустрії;
- визначення методів оцінки та шляхів підвищення конкурентоспроможності підприємств готельного та ресторанного господарства та їх продукції;
- характеристика методичних основ оцінки та управління результативними показниками діяльності підприємств готельної та ресторанної індустрії.