Назва | МЕТОДИЧНІ ПІДХОДИ МОНІТОРИНГУ РИНКУ ПЛОДОВО – ЯГІДНОЇ ПРОДУКЦІЇ |
Автор (и) | Колокольчикова І.В., к.е.н., доцент, докторант Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного Kolokolchikovairina@gmail.com Макаренко П.М., д.е.н., професор Полтавська державна аграрна академія mpm0907_1949@ukr.net |
Анотація | Встановлено, що моніторинг ринку є обов’язковою складовою аналізу ринку плодово – ягідної продукції. Визначено, що поєднання загальнонаукових та специфічних методів дозволяє аналізувати роботу господарюючих суб’єктів та оцінювати місткість ринку продукції. Критеріями оцінювання запропоновано: ринковий потенціал та продуктивність операторів ринку, стандарти якості продукції, доступність продукції і вмотивованість кінцевих споживачів. Обґрунтовано використання всезагальних філософських, загальнонаукових та спеціальних методів аналізу та прогнозування розвитку ринку продукції галузі. Підкреслено, що застосування методологічних підходів до аналізу ринку плодово – ягідної продукції дозволяє давати своєчасну оцінку не тільки розвитку ринку та роботи підприємств, а також виявляти фактори впливу на мікро та макро рівні. Кількісна та якісна оцінка розвитку ринку дає підстави до розробки дієвих пропозицій зміцнення рин- кового потенціалу. |
Ключові слова | методи аналізу, моніторинг ринку плодово – ягідної продукції, оператори ринку, якість продукції, кінцеві споживачі, методи прогнозування. |
Завантажити |