м. Мелітополь, п-т Б. Хмельницького, 18. Кабінет 2.205 Тел.: +380 (619) 423201 e-mail: feb@tsatu.edu.ua

Новини та анонси подій факультету

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЩАСТЯ

У 2012 році ООН своєю резолюцією №66 / 281 проголосила 20 березня Міжнародним днем ​​щастя (International Day of Happiness) з метою визнати важливість щастя в житті кожної людини і підтримати ідею про те, що прагнення до щастя є загальним почуттям для всіх людей нашої планети.

Також, на думку засновників Дня, сьогоднішнє свято покликано показати, що щастя є однією з основних цілей людства. У зв’язку з цим засновники закликають всі країни спрямувати зусилля на поліпшення добробуту кожної людини.

Заснувавши Міжнародний день щастя, ООН прагне звернути увагу світової громадськості на те, що економічний розвиток має бути збалансованим, рівноправним і всеохоплюючим. Крім цього, ООН стверджує, що для досягнення глобального стану щастя на планеті необхідно підтримувати економічне зростання соціальними і екологічними програмами. Прагнення до щастя є загальним почуттям для всіх людей нашої планети.

Ініціатива встановлення Міжнародного дня щастя надійшла з невеликої гірської країни – Бутану (Bhutan). Вважається, що жителі Королівства Бутан є найщасливішими людьми в світі – чемпіонами за коефіцієнтом Валового Національного Щастя (Gross National Happiness Index), яким вимірюється національний добробут громадян. До речі, саме поняття коефіцієнта Валового Національного Щастя було введено і культивоване четвертим королем Бутану і стало одним з понять неофіційної державної філософії країни. Також для відображення добробуту людей і стану навколишнього середовища в різних країнах світу в липні 2006 року був введений Міжнародний індекс щастя (Happy Planet Index).

Протягом тисячоліть тема щастя надає широкий простір для творчості поетам, художникам, музикантам, артистам. І, звичайно, кожна людина, що йде по життю з усіма її радощами і турботами, обов’язково осягає в дорозі своє неповторне маленьке Велике Щастя.

Студентська рада факультету економіки та бізнесу вітає усіх співробітників та студентів факультету із цим прекрасним святом! Бажаємо, щоб промінчик щастя ніколи не згасав у ваших серцях!!!


 

Залишити повідомлення для декана




×