м. Мелітополь, п-т Б. Хмельницького, 18. Кабінет 2.205 Тел.: +380 (619) 423201 e-mail: feb@tsatu.edu.ua

Новини та анонси подій факультету

Менеджмент готельно-ресторанного господарства

Напрям:

241 «Готельно-ресторанна справа»

ОР: Бакалавр
Курс: 2
Провідний викладач: АГЄЄВА ІРИНА ВІКТОРІВНА

Мета курсу – формування  у  студентів  системи теоретичних знань  із питань  організації  готельно-ресторанного  бізнесу  та  функціонування  підприємств  індустрії гостинності й  практичних  навичок управління  у  галузі  готельно-ресторанного  бізнесу.

 

Предмет курсу – закономірності формування і функціонування системи управління готельно-ресторанними підприємствами.

 

Завданням дисципліни  є набуття таких компетентностей:

– здатність розв’язувати складні спеціалізовані завдання та практичні проблеми у готельно-ресторанному господарстві, в процесі навчання, що передбачає застосування певних теорій та методів відповідної науки і характеризується комплексністю та невизначеністю умов.

– здатність діяти соціально-відповідально та свідомо;

– здатність застосовувати знання у практичних ситуаціях;

– здатність працювати в команді;

– здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями;

– здатність організовувати сервісно-виробничий процес з урахуванням вимог і потреб споживачів та забезпечувати його ефективність;

  • здатність використовувати на практиці основи діючого законодавства в сфері готельного та ресторанного бізнесу та відстежувати зміни;
  • здатність ініціювати концепцію розвитку бізнесу, формулювати бізнес-ідею розвитку суб’єктів готельного та ресторанного бізнесу;
  • здатність управляти підприємством, приймати рішення у господарській діяльності суб’єктів готельного та ресторанного бізнесу;

– здатність розуміти економічні процеси та здійснювати планування, управління і контроль діяльності суб’єктів готельного та ресторанного бізнесу.

 

У результаті вивчення дисципліни студент повинен

знати:

  • сутність базових понять і категорій менеджменту та управління;
  • принципи та функції менеджменту в готельно-ресторанному бізнесі;
  • методи менеджменту в готельно-ресторанному господарстві;
  • основи  прийняття  управлінських  рішень  на  підприємствах  готельно-ресторанного господарства;
  • сутність    та    особливості    діяльності  підприємств    готельно-ресторанної   справи, взаємозв’язку їх внутрішніх елементів та зовнішнього середовища;
  • зміст та характеристику основних типів організаційних структур управління готельно-ресторанних господарств;
  • особливості менеджменту на різних етапах життєвого циклу підприємств готельно-ресторанного бізнесу;
  • основи та особливості управління персоналом.

вміти:

  • приймати ефективні управлінські рішення у сфері розширення і модернізації послуг у готельно-ресторанному бізнесі;
  • аналізувати та будувати різні типів організаційних структур управління готельно-ресторанним комплексом;
  • характеризувати основні сегменти сфери готельно-ресторанних послуг;
  • аналізувати якість наданих послуг гостинності;
  • організувати підбір працівників;
  • здійснювати розподіл праці, організації робочих місць, аналізу процесу роботи в підприємствах готельно-ресторанного бізнесу.

 

 

Тематика курсу

 

Тема 1.Теоретичні засади менеджменту готельно-ресторанного господарства.

Тема 2. Прийняття управлінських рішень на підприємствах готельно-ресторанного господарства.

Тема 3. Проектування робіт в закладах готельно-ресторанного господарства.

Тема4. Функціональна структура сучасних підприємств готельно-ресторанного господарства.

Тема 5. Управління персоналом в закладах готельно-ресторанного господарства.

 

Робоча программа

Залишити повідомлення для декана




×