м. Мелітополь, п-т Б. Хмельницького, 18. Кабінет 2.205 Тел.: +380 (619) 423201 e-mail: feb@tsatu.edu.ua

Новини та анонси подій факультету

Щорічно 23 червня в усьому світі відзначається Міжнародний Олімпійський день (International Olympic Day), в пам’ять про відродження олімпійського руху в його сучасному вигляді. Ідея про встановлення спеціального святкового дня, присвяченого олімпійському руху в усьому світі, і який дозволив би розповісти людям про основні олімпійські принципи, вперше прозвучала на 41-й сесії Міжнародного олімпійського комітету (МОК) в Стокгольмі у 1947 році, а ще через рік на 42-й сесії МОК в Санкт-Моріц цей проект був схвалений офіційно.

Ігри I-ї Олімпіади сучасності пройшли у 1896 році в Греції, коли серед 241 атлета з 14 країн були розіграні медалі у 9 видах спорту. А більш ніж через століття, в Олімпійських іграх 2004 року в Греції взяли участь вже близько 11 тисяч спортсменів і офіційних осіб з 202 країн світу. Медалі розігрувалися вже у 28 видах спорту.

Усі найвідоміші спортсмени вважають свою кар’єру, якою б успішною вона не була, неповноцінною без Олімпійської медалі. І, без сумніву, олімпійські чемпіони – гордість кожної країни. У цей Олімпійський день силами національних олімпійських комітетів в різних країнах проводяться спортивні заходи, найпопулярніші серед яких – масовий забіг (на різну відстань – в залежності від віку та кондицій учасників), покликаний сприяти популяризації масового спорту; а також різні культурні та освітні заходи: спортивні семінари, олімпійські уроки для дітей, зустрічі з професійними спортсменами і олімпійськими чемпіонами, тематичні виставки, концерти, спортивні шоу-програми. І головна мета всіх цих заходів – просування олімпійських цінностей та ідеалів, популяризація олімпійського руху та спорту взагалі, залучення людей до регулярних занять фізкультурою, спортом і до здорового способу життя.

Залишити повідомлення для декана




×